Viden, udvikling og samvær
3650 ØlstykkeVælg område
Vis underviser
Allan Mylius Thomsen
Venteliste

Byvandring 2: Chr. IVs Christianshavn

Ved spørgsmål ring til 40 40 09 03

Christian IV's Christianshavn Christian 4. satte mange byggeprojekter i gang. Et af de helt store var Christianshavn, som han påbegyndte i 1618. Den nye by blev opført efter hollandsk forbillede, og delt med en kanal midt igennem bydelen, der var selvstændig købstad til 1674. Senere tider har udvidet Christianshavn med flådebasen Holmen, og nye opfyldninger i vestenden.

Den lille by var i mange år nærmest provinsiel, og her opstod mange skibsværfter, hvor især Burmeister & Wain udviklede sig til et verdensforetagende. Christian IV's by overlevede både bybrande og bombardementer, men ikke saneringsiveren i midten af 1900-tallet. Selvom mange historiske bygninger faldt, har Christianshavn stadig bevaret sin
charme med de mange overlevende historiske huse bag de gamle volde.

Byhistorikeren og forfatteren guider en tur igennem den charmerende bydel, og vi ender med at få et stykke mad i en af Christianshavns spændende restauranter.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 26-04-2020, kl. 11:00

Ugedag Søndag
HoldnrA-1906
Adresse Gaderne i København 3
HjørnetSølvgade/Øster Voldgade
1450 København K
LokaleForan Vor Frelser Ki
Holdtimer2,5
Antal mødegange1
AfdelingAOF Egedal

Kursusdage

26-04-2020 Søndag 11:00  -  13:05

Faktaoplysning

Forudsætninger Ingen.

Tilmeldings- og betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.